Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos suktinukas su grybų, šoninės ir fetos įdaru
Vištienos vyniotinis su traškia šonine, baltajame vyne troškintais grybais, fetos sūriu ir aromatingais prieskoniais bus puikus priedas prie šeimos vakarienės ar šventinio stalo kaip "karštas" patiekalas. Kai patiekalas bus kepamas orkaitėje, jis išleis savo sultis, kuriose susijungs mėsos, grybų ir prieskonių skonis. Šį padažą galima užpilti ant paruošto supjaustyto vyniotinio, kai patiekiamas. Jis atrodys ir bus neįtikėtinai gardus.
Žingsnis 1
Susmulkinkite vištieną, išimdami visus kaulus.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką sutarkuokite.
Žingsnis 3
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite griežinėliais. Petražoles smulkiai sukapokite.
Žingsnis 5
Sudėkite šoninę į keptuvę ir pradėkite lydyti riebalus. Kai šoninė taps traški ir visi riebalai išsilydys, išimkite šoninę į atskirą indą. Į keptuvėje esančius riebalus suberkite svogūnus ir vėl įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Kai svogūnai taps permatomi ir auksinės spalvos, išimkite svogūnus iš šoninės ir grąžinkite keptuvę ant ugnies. Padidinkite kaitrą iki didžiausios ir vos tik pasirodys lengvas dūmas, iš karto supilkite visus grybus. Energingai maišykite, kol grybai paruduos, tada supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti.
Žingsnis 6
Silikonine mentele išimkite grybus ir sultis į dubenį su šonine ir svogūnais, tada sudėkite pusę česnako, petražoles ir fetos sūrį. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 7
Sumaišykite druską, likusius česnakus, rozmarinus ir šalavijus. Ištirpinkite sviestą. Paruoštą vištieną be kaulų iš visų pusių gausiai įtrinkite aromatine druska. Mėsą gausiai aptepkite sviestu (arba ištepkite purslais).
Žingsnis 8
Įdarą sudėkite į paukščio vidurį ir susukite jį, paskirstydami įdarą. Suvyniokite vyniotinį virvele. Įjunkite orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių Celsijaus temperatūros.
Žingsnis 9
Paukštieną sudėkite į paruoštus ančių kepimo indelius arba kitas kepimo formas. Jei norite, po vyniotiniu galite dėti daržovių arba grūdų. Dar kartą aptepkite paukštį aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Į apatinį orkaitės aukštą įpilkite padėkliuką su vandeniu, kad paukštis garuotų. Kepkite 30-40 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Tada mėsos temperatūrą patikrinkite termometru arba storiausioje mėsos vietoje įpjaukite įpjovą. Supilkite ant paukščio iš formos išsiskyrusias sultis.
Žingsnis 10
Išimkite ritinį iš formos ir palikite jį pastovėti dar 20 minučių. Per tą laiką viduje esančios sultys nusistovės ir kepinį bus galima lengvai supjaustyti griežinėliais.
Kategorijos