Publikavimo data: 2024-06-08
Vynas iš obuolių namuose
Kartus, saldžiarūgštis obuolių vyno skonis bet kuriuo metų laiku primins šiltą, auksinį rudenį, kai saulė nebekaitina, švelniai apšviečia prinokusiais vaisiais apkrautus sodus, o oras prisipildo pikantiško aromato. Obuolių vynas, arba apfelwein, yra vienas iš senovinių Vidurio ir Pietų Vokietijos gėrimų, stipresnė ir sodresnė prancūziško sidro versija. Žiemą obuolių vynas naudojamas šildantiems gėrimams su cinamonu ir medumi gaminti, o vasarą jis patiekiamas atšaldytas su sūriais bretkeliais ir sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Įdėkite obuolius į sulčiaspaudę ir išspauskite sultis. Supilkite sultis į misos indą, sudėkite minkštimą ir padėkite indą sausoje, šiltoje vietoje trims dienoms. Retkarčiais sultis ir minkštimą pamaišykite.
Žingsnis 2
Palikite obuolių vyną fermentuotis. Nusistovėjusią misą perkoškite ir supilkite sultis į litrinį stiklainį. Įpilkite geriamojo vandens ir 4,5 valgomojo šaukšto (90 g) cukraus. Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu, padarykite jame skylę ir įkiškite į ją žarną. Žarnos galą įkiškite į ¾ vandens pripildytą stiklainį. Po 4 dienų į sultis įpilkite 25 g cukraus, po 3 dienų - taip pat 25 g cukraus, po kitų 3 dienų - 15 g. Palikite vyną fermentuotis 30-35 dienas.
Žingsnis 3
Paruoškite vyną iš obuolių. Nuimkite stiklainio dangtelį ir supilkite vyną į butelį, atsargiai, kad nesusidarytų nuosėdų. Buteliuką užkimškite kamščiu ir 30 dienų pastatykite vėsioje vietoje. Tada vyną perkoškite, įpilkite likusio cukraus, išmaišykite ir palikite vėsioje vietoje dar 60-90 dienų.
Kategorijos