Vynuogių likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Vynuogių likeris

Šventinės puotos svečius galite nustebinti pasiūlydami jiems naminio vynuogių likerio - švelnaus, saulėto ir užjūrio. Saldžiarūgštis skonis ir ryškus gėrimo aromatas pakels nuotaiką, o dėl natūralios sudėties gerai jausitės ir kitą dieną. Likerį iš vynuogių namuose gali pasigaminti kiekvienas norintis. Tam reikia šviežių tamsių veislių vynuogių "Isabella", "Lydia", "Delight" ir kitų, degtinės arba chačo, cukraus ir vandens. Vynuogių veisles galima maišyti tarpusavyje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
132 kcal.
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.65/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vynuogių likeris Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, virkite 1 minutę. Atvėsinkite sirupą iki kambario temperatūros. Tai užtruks apie 40-50 minučių, priklausomai nuo kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Vynuogių likeris Žingsnis 2
Paruoškite uogų užpilą. Susmulkintas vynuoges sudėkite į 3 litrų talpos stiklainį, supilkite atvėsintą sirupą. Sandariai uždarykite dangtelį. Palikite pastovėti tamsioje vietoje 1-2 dienas, kad uogos išskirtų sultis.

Žingsnis 3

Vynuogių likeris Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Į stiklainį su uogomis supilkite degtinę, uždarykite dangteliu ir palikite 2-3 savaites kambario temperatūroje. Kas 2-3 dienas stiklainį pakratykite.

Žingsnis 4

Vynuogių likeris Žingsnis 4
Baigti ruošti vynuogių likerį. Gautą gėrimą perkoškite per smulkų sietelį, paskui per marlės filtrą. Supilkite likerį į švarius butelius, sandariai uždarykite dangteliu ir laikykite tinktūrą dar 7-10 dienų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos