Publikavimo data: 2024-04-14
Vynuogių likeris
Šventinės puotos svečius galite nustebinti pasiūlydami jiems naminio vynuogių likerio - švelnaus, saulėto ir užjūrio. Saldžiarūgštis skonis ir ryškus gėrimo aromatas pakels nuotaiką, o dėl natūralios sudėties gerai jausitės ir kitą dieną. Likerį iš vynuogių namuose gali pasigaminti kiekvienas norintis. Tam reikia šviežių tamsių veislių vynuogių "Isabella", "Lydia", "Delight" ir kitų, degtinės arba chačo, cukraus ir vandens. Vynuogių veisles galima maišyti tarpusavyje.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, virkite 1 minutę. Atvėsinkite sirupą iki kambario temperatūros. Tai užtruks apie 40-50 minučių, priklausomai nuo kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite uogų užpilą. Susmulkintas vynuoges sudėkite į 3 litrų talpos stiklainį, supilkite atvėsintą sirupą. Sandariai uždarykite dangtelį. Palikite pastovėti tamsioje vietoje 1-2 dienas, kad uogos išskirtų sultis.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Į stiklainį su uogomis supilkite degtinę, uždarykite dangteliu ir palikite 2-3 savaites kambario temperatūroje. Kas 2-3 dienas stiklainį pakratykite.
Žingsnis 4
Baigti ruošti vynuogių likerį. Gautą gėrimą perkoškite per smulkų sietelį, paskui per marlės filtrą. Supilkite likerį į švarius butelius, sandariai uždarykite dangteliu ir laikykite tinktūrą dar 7-10 dienų.
Kategorijos