Publikavimo data: 2024-03-31
Vyšnių kąsneliai
Vyšnios prisotina organizmą folio rūgštimi ir geležimi, B grupės vitaminais (stiprina nervų sistemą), A (atsakingu už regėjimo aštrumą), C (palaikančiu imunitetą). Į valgiaraštį jas galima įtraukti ne tik šviežias, bet ir morsų pavidalu, kuriuos galima paruošti iš šaldytų uogų. Vasarą vyšnių morsai geriami atšaldyti, o žiemą patiekiami šilti. Ji pakeičia limonadą arba kompotą, kuriems paruošti reikia daug daugiau laiko.
Žingsnis 1
Uogas su kauliukais užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite apie 10-12 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Nukoškite nuovirą nuo ugnies, palikite jį pusvalandį brinkti ir perkoškite per sietelį.
Žingsnis 3
Supilkite sultinį atgal į puodą ar puodą ir vėl pastatykite ant ugnies. Suberkite cukrų, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes. Patiekite kąsnį šiltą arba atšaldytą.
Kategorijos