Vyšnių kąsneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Vyšnių kąsneliai

Vyšnios prisotina organizmą folio rūgštimi ir geležimi, B grupės vitaminais (stiprina nervų sistemą), A (atsakingu už regėjimo aštrumą), C (palaikančiu imunitetą). Į valgiaraštį jas galima įtraukti ne tik šviežias, bet ir morsų pavidalu, kuriuos galima paruošti iš šaldytų uogų. Vasarą vyšnių morsai geriami atšaldyti, o žiemą patiekiami šilti. Ji pakeičia limonadą arba kompotą, kuriems paruošti reikia daug daugiau laiko.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
26 kcal.
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių kąsneliai Žingsnis 1
Uogas su kauliukais užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite apie 10-12 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Vyšnių kąsneliai Žingsnis 2
Nukoškite nuovirą nuo ugnies, palikite jį pusvalandį brinkti ir perkoškite per sietelį.

Žingsnis 3

Vyšnių kąsneliai Žingsnis 3
Supilkite sultinį atgal į puodą ar puodą ir vėl pastatykite ant ugnies. Suberkite cukrų, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes. Patiekite kąsnį šiltą arba atšaldytą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos