Vyšnių sluoksnis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Vyšnių sluoksnis

Sluoksniuotos tešlos pyragas - tai skanėstas, kepamas iš sluoksniuotos tešlos, į vidų dedant bet kokio skonio įdarų. Sluoksniuotos tešlos pyragas "gimė" Prancūzijoje, o XVII a. šis skanus kepinys buvo atvežtas į Rusiją. Sluoksniai paruošiami greitai ir lengvai. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nenori skirti daug pastangų ir laiko sudėtingiems desertams gaminti.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
260 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių sluoksnis Žingsnis 1
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir supjaustykite į dvi dalis. Ant tešlos sudėkite vyšnias ir pabarstykite cukrumi.

Žingsnis 2

Vyšnių sluoksnis Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į voką ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 3

Vyšnių sluoksnis Žingsnis 3
Dėkite pyragėlius į kepimo indą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Aptepkite juos kiaušiniu ir palikite 5 minutėms sustingti.

Žingsnis 4

Vyšnių sluoksnis Žingsnis 4
Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol apskrus plutelė.

Žingsnis 5

Vyšnių sluoksnis Žingsnis 5
Sluoksniai jau paruošti patiekti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos