Publikavimo data: 2024-03-28
Vyšnių sluoksnis
Sluoksniuotos tešlos pyragas - tai skanėstas, kepamas iš sluoksniuotos tešlos, į vidų dedant bet kokio skonio įdarų. Sluoksniuotos tešlos pyragas "gimė" Prancūzijoje, o XVII a. šis skanus kepinys buvo atvežtas į Rusiją. Sluoksniai paruošiami greitai ir lengvai. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nenori skirti daug pastangų ir laiko sudėtingiems desertams gaminti.
Žingsnis 1
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir supjaustykite į dvi dalis. Ant tešlos sudėkite vyšnias ir pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į voką ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 3
Dėkite pyragėlius į kepimo indą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Aptepkite juos kiaušiniu ir palikite 5 minutėms sustingti.
Žingsnis 4
Kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol apskrus plutelė.
Žingsnis 5
Sluoksniai jau paruošti patiekti. Gero apetito!
Kategorijos