Publikavimo data: 2024-03-30
Želė iš kompoto
Iš kompoto galima ne tik gerti, bet ir pasigaminti puikios želė. Kompoto želė yra tokia pat skani kaip ir marmeladas, tačiau visiškai natūrali. Receptą sudaro tik želatina, šviežias kompotas ir cukrus. Želatina praktiškai nekenksminga, o patiekalų su želatina nauda labai didelė. Ji naudinga ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Iš anksto įsigykite želė formelių. Išvirkite arba nusipirkite mėgstamą kompotą.
Žingsnis 1
Į verdantį vandenį suberkite išbrinkusią želatiną. Ištirpinkite ją mikrobangų krosnelėje.
Žingsnis 2
Kompotą pašildykite įpildami citrinos rūgšties. Į kompotą suberkite cukrų ir ištirpintą želatiną. Beveik užvirinkite, tada atvėsinkite.
Žingsnis 3
Uogas iš kompoto sudėkite į želė formeles. Į formeles supilkite kompotą ir želatiną. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.
Kategorijos