Žieminių paprikų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-24

Žieminių paprikų salotos

Varpinės paprikos parduotuvių lentynose nėra neįprastas dalykas. Jų galite nusipirkti bet kuriuo metų laiku. Tačiau puikiai žinome, kad žieminės daržovės savo skoniu neprilygsta vasarą užaugintoms daržovėms. Todėl daugelis žmonių dar iš rudens ruošia salotas iš varpinių paprikų, kad šaltuoju metų laiku galėtų mėgautis sodriu daržovių skoniu. Toks gaminys yra puikus užkandis visai šeimai, kuris padės paįvairinti žiemos valgiaraštį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
91 kcal.
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį orkaitėje. Tam stiklainį įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatykite 100-110 °C temperatūrą. Laikykite stiklainius viduje apie 20 minučių. Sterilizavimo laikas nepriklauso nuo jų tūrio. Stiklainius taip pat galite sterilizuoti naudodami mikrobangų krosnelę, daugiafunkcinę viryklę, puodą ar virdulį.

Žingsnis 2

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 2
Kol stiklainis sterilizuojamas, paruoškite likusius ingredientus. Pomidorus supjaustykite rutuliukais.

Žingsnis 3

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 3
Iš paprikų pašalinkite šerdį ir sėklas ir supjaustykite jas žiedais.

Žingsnis 4

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 4
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį žiedais. Smulkiai supjaustykite česnaką.

Žingsnis 5

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 5
Supjaustytas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite trupučiu vandens ir sudėkite visus likusius ingredientus.

Žingsnis 6

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 6
Daržoves virkite 20-30 minučių, kol suminkštės. Tada salotas perkelkite į stiklainį.

Žingsnis 7

Žieminių paprikų salotos Žingsnis 7
Uždenkite stiklainį steriliu dangteliu ir sandariai uždarykite. Apverskite susuktą stiklainį su salotomis aukštyn kojomis, suvyniokite jį į ką nors šilto ir palikite taip, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos