Publikavimo data: 2025-08-18
Žiemos braškės su cukrumi
Žiemai skirtos braškės su cukrumi be virimo - tai vienas geriausių uogų paruošimo būdų. Pliusas tas, kad taip išsaugomos ne tik naudingosios medžiagos, bet ir šviežių uogų skonis bei aromatas. Jei norite laikyti ruošinį šaldytuve ar sandėliuke, suvyniokite jį į sterilizuotus stiklainius. Jei šviežią uogienę planuojate laikyti šaldiklyje, desertui tinka plastikiniai indeliai su dangteliais.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, sudėkite stiklainius ir dangtelius, užvirinkite ir sterilizuokite 10 minučių. Tada stiklainius ir dangtelius padėkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Į dubenį su braškėmis sudėkite citrinos griežinėlius. Pabarstykite cukrumi. Kruopščiai išmaišykite. Masę sudėkite į blenderio dubenį ir smulkinkite, kol cukrus visiškai ištirps. Iš karto išpilstykite masę į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius. Sudėkite stiklainius dugnu į viršų, uždenkite tankiu audiniu ir palikite, kol visiškai atvės. Tada stiklainius padėkite į sandėliuką.
Kategorijos