Publikavimo data: 2024-06-08
Žuvies troškinys su cukinijomis
Žodis "zapekanka" dažniau siejamas su varške nei su žuvimi. Ir tai visiškai suprantama - juk būtent XVIII a. Rusijoje atsiradus varškės sūriui ir užjūrio virėjams, atsirado zapekanka. Vienas prancūzų virėjas sugalvojo į vieną dubenį surinkti tai, kas liko po vakarienės, įdėti varškės, užpilti kiaušiniais ir iškepti. Tada užkepėlės pagrindu imta gaminti ne tik varškę, bet ir mėsą ar žuvį. Žuvies troškinys su cukinijomis yra puikus lengvas patiekalas vakarienei.
Žingsnis 1
Apkepkite lašišų filė ir paruoškite įdarą. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamirkykite miltuose. Dėkite žuvies gabalėlius ant įkaitintos keptuvės, pateptos saulėgrąžų aliejumi, ir kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes. Įdarui sumaišykite grietinę ir kiaušinį, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Suformuokite ir paruoškite apkepą. Aukštą kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Ant formos dugno sudėkite bulves. Ant viršaus sudėkite žuvį, tada cukiniją. Užpilkite grietinės ir kiaušinio mišiniu. Dėkite formą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Išimkite apkepą, pabarstykite sūriu, vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kol paruduos.
Kategorijos