Abrikosų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų padažas

Abrikosų padažas - malonus saldžiarūgštis patiekalų priedas, kurį galima patiekti ir su koše, ir su mėsa. Įdomu tai, kad jis tinka ir prie daugelio rūšių žuvies. Nepaisant subtilios konsistencijos, padažo skonis pasirodo esąs labai sodrus, su lengva rūgštele ir saldžiu poskoniu. Padažą nėra sunku paruošti, o į jo sudėtį įeina vaisiai, vanduo ir prieskoniai, todėl jis yra lengvas ir nekenksmingas organizmui.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
50 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų padažas Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus abrikosus. Puodą su abrikosais ir vandeniu, kuriame jie mirko, pastatykite ant ugnies, palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 15-25 min. ant vidutinės ugnies. Abrikosai turėtų suminkštėti. Nusunkite likusį vandenį ir susmulkinkite abrikosus trintuvu.

Žingsnis 2

Abrikosų padažas Žingsnis 2
Baigti gaminti. Į gautą abrikosų mišinį pagal skonį įberkite cukraus, cinamono, muskato riešuto ir druskos. Tada vėl pastatykite keptuvę ant ugnies, užvirinkite mišinį ir virkite dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos