Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų padažas
Abrikosų padažas - malonus saldžiarūgštis patiekalų priedas, kurį galima patiekti ir su koše, ir su mėsa. Įdomu tai, kad jis tinka ir prie daugelio rūšių žuvies. Nepaisant subtilios konsistencijos, padažo skonis pasirodo esąs labai sodrus, su lengva rūgštele ir saldžiu poskoniu. Padažą nėra sunku paruošti, o į jo sudėtį įeina vaisiai, vanduo ir prieskoniai, todėl jis yra lengvas ir nekenksmingas organizmui.
Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus abrikosus. Puodą su abrikosais ir vandeniu, kuriame jie mirko, pastatykite ant ugnies, palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 15-25 min. ant vidutinės ugnies. Abrikosai turėtų suminkštėti. Nusunkite likusį vandenį ir susmulkinkite abrikosus trintuvu.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Į gautą abrikosų mišinį pagal skonį įberkite cukraus, cinamono, muskato riešuto ir druskos. Tada vėl pastatykite keptuvę ant ugnies, užvirinkite mišinį ir virkite dar 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Kategorijos