Publikavimo data: 2024-01-01
Grietinės padažas su grybais receptas
Kartais būtent padažas atlieka lemiamą vaidmenį patiekalo pateikimui ir skoniui. Šviežių grybų ir grietinės padažas yra vienas paprasčiausių, tačiau nuostabaus aromato ir skonio receptų. Jį galite patiekti ant virtų bulvių, makaronų, traškučių arba tiesiog užtepti ant skrebučio. Jei norite, pievagrybius galite pakeisti kitais grybais, pailgindami terminio apdorojimo laiką.
Žingsnis 1
Pasiruoškite darbo paviršių ir visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite grybus ir žoleles ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.Nulupkite svogūnus.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. 1 minutę pakepinkite svogūną.
Žingsnis 5
Sudėkite grybus prie svogūnų ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę įpilkite grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį. Kepkite svogūnus ir grybus su grietine 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Jei padažo konsistencija per tiršta, įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus vandens ir troškinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 8
Padažą perkelkite į keptuvę arba gilią lėkštę.
Žingsnis 9
Padažą papuoškite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba kalendromis.
Kategorijos