Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas

Confitur yra rusiško uogienės analogas. Tačiau vis dėlto ji turi tam tikrų skirtumų. Kaip ir uogienė, confitur yra tirštesnės konsistencijos. Kartais į jį dedama geliuojančių medžiagų, tokių kaip pektinas ir agaras. Be to, confitur sirupas turi būti ne toks skaidrus kaip uogienės. Kitais atžvilgiais gaminimo principas nesiskiria: uogos ar vaisiai verdami su cukrumi. Pagal šį receptą galite pasigaminti confit su obuoliais, kriaušėmis, apelsinais ir prieskoniais.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
81 kcal.
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 1
Nuplaukite vaisius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite obuolius ir kriaušes. Taip pat nulupkite apelsinų puseles.

Žingsnis 2

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite nedideliais, ne didesniais nei 5 mm kubeliais.

Žingsnis 3

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 3
Kriaušę taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.

Žingsnis 4

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 4
Pusės apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 5

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 5
Vaisius sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, imbierą, cinamoną, apelsino žievelę ir 3 valgomuosius šaukštus vandens. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies.

Žingsnis 6

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 6
Visus ingredientus sumaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 7

Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas Žingsnis 7
Paruoštą confitur sudėkite į stiklainį sandariu dangteliu. Šis desertas tiks prie skrebučių, sūrio ir net mėsos patiekalų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos