Publikavimo data: 2024-01-03
Aštrus konfit su obuoliais, kriaušėmis ir apelsinais receptas
Confitur yra rusiško uogienės analogas. Tačiau vis dėlto ji turi tam tikrų skirtumų. Kaip ir uogienė, confitur yra tirštesnės konsistencijos. Kartais į jį dedama geliuojančių medžiagų, tokių kaip pektinas ir agaras. Be to, confitur sirupas turi būti ne toks skaidrus kaip uogienės. Kitais atžvilgiais gaminimo principas nesiskiria: uogos ar vaisiai verdami su cukrumi. Pagal šį receptą galite pasigaminti confit su obuoliais, kriaušėmis, apelsinais ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Nuplaukite vaisius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite obuolius ir kriaušes. Taip pat nulupkite apelsinų puseles.
Žingsnis 2
Obuolius supjaustykite nedideliais, ne didesniais nei 5 mm kubeliais.
Žingsnis 3
Kriaušę taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 4
Pusės apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Vaisius sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, imbierą, cinamoną, apelsino žievelę ir 3 valgomuosius šaukštus vandens. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Visus ingredientus sumaišykite. Kaitinkite ant silpnos ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 7
Paruoštą confitur sudėkite į stiklainį sandariu dangteliu. Šis desertas tiks prie skrebučių, sūrio ir net mėsos patiekalų.
Kategorijos