Publikavimo data: 2024-05-01
Abrikosų uogienė
Abrikosų gimtine laikoma Kinija. Rusijoje vaismedis atsirado XVII amžiuje. Skanių ir kvapnių abrikosų galiojimo laikas trumpas. Todėl jie siunčiami perdirbti. Dažniausiai iš abrikosų gaminama uogienė. Iš vaisių, cukraus ir vandens paruošiamas tirštas sirupas. Teisingiausiu receptu laikomas tas, pagal kurį imamos uogos be sėklų. Konservus galima vartoti iš karto arba užkimšti stiklainiuose ir laikyti žiemai.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienės pagrindą. Abrikosų skilteles sudėkite į gilų dubenį, užpilkite cukrumi ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Žingsnis 2
Iš abrikosų išvirkite uogienę. Po 12 valandų indą su abrikosais pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Įpilkite citrinos rūgšties ir saugokite uogienę. Po 5 minučių virimo į uogienę įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite. Išjunkite kaitinimą, šiek tiek atvėsinkite uogienę. Vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nuolat maišydami. Procedūrą galima kartoti, kol bus pasiektas norimas tirštumas. Paruoštą abrikosų džemą supilkite į mažus sterilizuotus stiklainius ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos