Abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Abrikosų uogienė

Abrikosų gimtine laikoma Kinija. Rusijoje vaismedis atsirado XVII amžiuje. Skanių ir kvapnių abrikosų galiojimo laikas trumpas. Todėl jie siunčiami perdirbti. Dažniausiai iš abrikosų gaminama uogienė. Iš vaisių, cukraus ir vandens paruošiamas tirštas sirupas. Teisingiausiu receptu laikomas tas, pagal kurį imamos uogos be sėklų. Konservus galima vartoti iš karto arba užkimšti stiklainiuose ir laikyti žiemai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
202 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogienės pagrindą. Abrikosų skilteles sudėkite į gilų dubenį, užpilkite cukrumi ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė Žingsnis 2
Iš abrikosų išvirkite uogienę. Po 12 valandų indą su abrikosais pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė Žingsnis 3
Įpilkite citrinos rūgšties ir saugokite uogienę. Po 5 minučių virimo į uogienę įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite. Išjunkite kaitinimą, šiek tiek atvėsinkite uogienę. Vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite, nuolat maišydami. Procedūrą galima kartoti, kol bus pasiektas norimas tirštumas. Paruoštą abrikosų džemą supilkite į mažus sterilizuotus stiklainius ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos