Publikavimo data: 2024-02-01
Cukinijų ir citrinų džemas žiemai receptas
Iš cukinijų galima pasigaminti daug skanių patiekalų: ne tik garnyrų ar marinuotų daržovių, bet net ir uogienių. Džemui cukinija naudojama kaip pagrindas, o dėl citrinos desertas būna ypač kvapnus ir maloniai rūgštokas. Jei norite, į receptą galite įberti cinamono arba šafrano, kad skonis būtų pikantiškesnis.
Žingsnis 1
Nuplaukite cukiniją ir citriną ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Cukiniją taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Cukrų, griežinėliais supjaustytą cukiniją ir citriną perkelkite į uogienės indą.
Žingsnis 5
Švelniai sumaišykite ingredientus, o kad būtų skystesnės konsistencijos, į puodą įpilkite 100 ml šilto virinto vandens. Virkite uogienę 35-40 minučių ant silpnos ugnies, nepamiršdami maišyti.
Žingsnis 6
Palikite uogienę 30 minučių, kad šiek tiek pritrauktų ir atvėstų. Išpilstykite uogienę į pasterizuotus stiklainius. Cukinijų ir citrinų džemas paruoštas!
Žingsnis 7
Džemą patiekite su skrebučiais, blynais, blyneliais.
Kategorijos