Publikavimo data: 2024-05-01
Obuolių uogienė
Obuolių uogienė yra vienas paprasčiausių, skaniausių ir populiariausių žiemos patiekalų. Obuolių uogienę galima naudoti kaip skanėstą prie arbatos arba dėti į kepinius. Yra daugybė receptų, kaip paruošti vaisių pusgaminius namuose. Kai kurios šeimininkės į sudėtį prideda graikinių riešutų, citrusinių vaisių ar prieskonių. Dauguma verda uogienę klasikiniu būdu, naudodami tik vaisius, cukrų ir vandenį. Obuolių kiekį galima koreguoti savo nuožiūra, svarbiausia, kad jie būtų švieži ir sultingi.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių uogienės pagrindą. Sudėkite vaisių gabalėlius į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 3 minutes.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Išimkite obuolių skilteles iš skysčio, suberkite cukrų ir virkite 3-4 minutes, kol ištirps kristalai.
Žingsnis 3
Sudėkite obuolius į sirupą ir palikite, kad prisitrauktų. Sudėkite vaisių gabalėlius į puodą su karštu sirupu, išmaišykite, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 3-4 valandoms.
Žingsnis 4
Išvirkite uogienę. Po 3-4 valandų užvirinkite uogienę ir virkite 5-7 minutes. Išjunkite ugnį, palikite brinkti 8 valandas. Procedūrą pakartokite.
Žingsnis 5
Paruoškite obuolių uogienę saugojimui žiemai. Po paskutinio virimo leiskite uogienei pastovėti 5-6 valandas. Tada paskutinį kartą pastatykite ant ugnies, užvirinkite, virkite 5-7 minutes. Tada išjunkite ugnį, išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais.
Kategorijos