Publikavimo data: 2024-04-28
Šilkmedžio uogienė
Yra dviejų rūšių šilkmedžiai: balti ir juodi. Baltieji šilkmedžiai auginami šilkverpiams, kurių kokonai jau kelis tūkstantmečius naudojami šilko gamybai, veisti. Tačiau juodojo šilkmedžio, arba šilkmedžio, vaisiai naudojami uogienėms ir džemams, kompotams ir vynui gaminti. Šilkmedžio uogienę, laipsniškai ruošiamą žiemai, galima naudoti ir kaip pyragų įdarą, ir kaip sluoksnį pyragams, ir tiesiog patiekti prie arbatos.
Žingsnis 1
Paruoškite šilkmedžio uogas. Nuplautas ir apdorotas uogas sudėkite į uogienės puodą ir užpilkite cukrumi. Nemaišydami padėkite šilauoges į šaldytuvą 8-10 valandų, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Išvirkite uogas. Praėjus nurodytam laikui puodą su šilauogėmis išimkite iš šaldytuvo, pastatykite ant viryklės ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami 10 minučių. Jei reikia, nukoškite nuo uogienės putas ir iššokusias sėklas. Nukelkite šilkmedžio uogas nuo ugnies ir palikite 5 valandoms, kad uogos sugertų sultis.
Žingsnis 3
Virkite uogienę, kol ji bus paruošta. Uogienę vėl statykite ant vidutinės ugnies ir virkite dar 10 minučių, maišydami ir nugriebdami putas. Išspauskite pusės citrinos sultis ir supilkite į uogienę. Užvirinkite uogas ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Sukite uogienę. Pripildykite švarius ir sausus sterilizuotus stiklainius šilkmedžio uogiene. Sandariai uždarykite dangteliais ir uždenkite rankšluosčiu, kad uogienė lėtai atvėstų. Atvėsusią uogienę laikykite vėsioje vietoje - rūsyje arba šaldytuve.
Kategorijos