Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų uogienė be sėklų
Abrikosų uogienė be sėklų yra švelnaus saldžiarūgščio skonio, malonaus aromato, tirštos konsistencijos, auksinės medaus spalvos. Ji ruošiama dviem būdais - griežinėliais arba tyrele. Daugelis į skanėstą deda ne tik cukraus, bet ir prieskonių: cinamono, citrinos žievelės, mėtų, vanilės. Naudojant aromatinius priedus svarbiausia nepersistengti, kad neužgožtų natūralaus vaisių skonio ir kvapo. Džemą galima naudoti kaip įdarą keksiukams, pyragams ir pyragaičiams.
Žingsnis 1
Perdirbkite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Abrikosus sudėkite į puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į abrikosus suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje 12 valandų. Periodiškai pakratykite indą su abrikosais. Per šį laiką abrikosai išskirs pakankamą kiekį sirupo.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Sudėkite abrikosus ant vidutinės ugnies, įpilkite citrinos rūgšties, užvirinkite, virkite 5 minutes, jei reikia, nugriebkite putas.
Žingsnis 4
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos