Abrikosų uogienė be sėklų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų uogienė be sėklų

Abrikosų uogienė be sėklų yra švelnaus saldžiarūgščio skonio, malonaus aromato, tirštos konsistencijos, auksinės medaus spalvos. Ji ruošiama dviem būdais - griežinėliais arba tyrele. Daugelis į skanėstą deda ne tik cukraus, bet ir prieskonių: cinamono, citrinos žievelės, mėtų, vanilės. Naudojant aromatinius priedus svarbiausia nepersistengti, kad neužgožtų natūralaus vaisių skonio ir kvapo. Džemą galima naudoti kaip įdarą keksiukams, pyragams ir pyragaičiams.
Gaminimo laikas
750 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
202 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė be sėklų Žingsnis 1
Perdirbkite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Abrikosus sudėkite į puodą.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė be sėklų Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į abrikosus suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje 12 valandų. Periodiškai pakratykite indą su abrikosais. Per šį laiką abrikosai išskirs pakankamą kiekį sirupo.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė be sėklų Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Sudėkite abrikosus ant vidutinės ugnies, įpilkite citrinos rūgšties, užvirinkite, virkite 5 minutes, jei reikia, nugriebkite putas.

Žingsnis 4

Abrikosų uogienė be sėklų Žingsnis 4
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos