Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais

Pamirkyti cukraus sirupe abrikosai įgauna geresnį skonį, išlaiko aromatą ir įgauna sodresnę oranžinę spalvą. Abrikosų uogienė, į kurią dedama sėklų branduolių, taip pat vadinama karališkąja. Švelnūs, saldūs, medaus skonio abrikosai dėl sėklų branduolių įgauna lengvą migdolų skonio atspalvį. Abrikosų branduolius galima sudėti į marlę, surišti mazgą ir įmesti į uogienę, kad sirupas būtų prisotintas migdolų skonio, o užvirus išimti.
Gaminimo laikas
1000 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
180 kcal.
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Plaktuku pašalinkite kauliukus nuo kauliukų. Apibarstykite abrikosų puseles cukrumi, išmaišykite ir palikite 4 valandoms kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Sudėkite abrikosus ir sirupą, užvirinkite ir virkite 5 minutes, jei reikia, nugriebkite putas. Palikite atvėsti 6 valandoms.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į uogienę suberkite 2 valgomuosius šaukštus branduolių, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes. Palikite vėl atvėsti 6 valandoms po uždaru dangčiu.

Žingsnis 4

Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais Žingsnis 4
Užvirinkite uogienę. Į uogienę supilkite citrinos sultis, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes. Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, uždenkite antklode, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos