Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų uogienė griežinėliais su branduoliais
Pamirkyti cukraus sirupe abrikosai įgauna geresnį skonį, išlaiko aromatą ir įgauna sodresnę oranžinę spalvą. Abrikosų uogienė, į kurią dedama sėklų branduolių, taip pat vadinama karališkąja. Švelnūs, saldūs, medaus skonio abrikosai dėl sėklų branduolių įgauna lengvą migdolų skonio atspalvį. Abrikosų branduolius galima sudėti į marlę, surišti mazgą ir įmesti į uogienę, kad sirupas būtų prisotintas migdolų skonio, o užvirus išimti.
Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus. Kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Plaktuku pašalinkite kauliukus nuo kauliukų. Apibarstykite abrikosų puseles cukrumi, išmaišykite ir palikite 4 valandoms kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Sudėkite abrikosus ir sirupą, užvirinkite ir virkite 5 minutes, jei reikia, nugriebkite putas. Palikite atvėsti 6 valandoms.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į uogienę suberkite 2 valgomuosius šaukštus branduolių, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes. Palikite vėl atvėsti 6 valandoms po uždaru dangčiu.
Žingsnis 4
Užvirinkite uogienę. Į uogienę supilkite citrinos sultis, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes. Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais, uždenkite antklode, kol visiškai atvės.
Kategorijos