Agrastų uogienė su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Agrastų uogienė su riešutais

Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Atsargiai išimkite iš kiekvieno agrasto minkštimą ir sėklas. Tam naudokite plaukų segtuką, segtuką arba smeigtuką. Minkštimą sudėkite į atskirą dubenį. Į kiekvieną uogą įdėkite po graikinio riešuto gabalėlį.

Žingsnis 2

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Agrastų minkštimą užpilkite stikline vandens, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Gautą nuovirą perkoškite. Į perkoštą nuovirą suberkite cukrų, užvirinkite ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 3 minutes. Sirupą atvėsinkite 2 valandas.

Žingsnis 3

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Supilkite sirupą ant įdarytų uogų ir palikite 5 valandoms. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, pavirkite 5 minutes. Atvėsinkite uogienę 3 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes. Dar kartą atvėsinkite uogienę 3 valandas. Trečią kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos