Publikavimo data: 2024-05-19
Agrastų uogienė su riešutais
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Atsargiai išimkite iš kiekvieno agrasto minkštimą ir sėklas. Tam naudokite plaukų segtuką, segtuką arba smeigtuką. Minkštimą sudėkite į atskirą dubenį. Į kiekvieną uogą įdėkite po graikinio riešuto gabalėlį.
Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Agrastų minkštimą užpilkite stikline vandens, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Gautą nuovirą perkoškite. Į perkoštą nuovirą suberkite cukrų, užvirinkite ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 3 minutes. Sirupą atvėsinkite 2 valandas.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Supilkite sirupą ant įdarytų uogų ir palikite 5 valandoms. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, pavirkite 5 minutes. Atvėsinkite uogienę 3 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes. Dar kartą atvėsinkite uogienę 3 valandas. Trečią kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.
Kategorijos