Agrastų uogienė su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Agrastų uogienė su riešutais

Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
223 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Atsargiai išimkite iš kiekvieno agrasto minkštimą ir sėklas. Tam naudokite plaukų segtuką, segtuką arba smeigtuką. Minkštimą sudėkite į atskirą dubenį. Į kiekvieną uogą įdėkite po graikinio riešuto gabalėlį.

Žingsnis 2

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 2
Užvirkite sirupą. Agrastų minkštimą užpilkite stikline vandens, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Gautą nuovirą perkoškite. Į perkoštą nuovirą suberkite cukrų, užvirinkite ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies 3 minutes. Sirupą atvėsinkite 2 valandas.

Žingsnis 3

Agrastų uogienė su riešutais Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Supilkite sirupą ant įdarytų uogų ir palikite 5 valandoms. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, pavirkite 5 minutes. Atvėsinkite uogienę 3 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes. Dar kartą atvėsinkite uogienę 3 valandas. Trečią kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos