Publikavimo data: 2024-01-05
Aguonų suktinukas receptas
Aguonų kepinys - skanus naminio kepimo variantas. Švelnus ir aromatingas skanėstas arbatai ruošiamas iš sluoksniuotos tešlos, todėl tešlos minkymas ir kildinimas neužims daug laiko. Purus ir saldus desertas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Likus 30 min. iki kepimo išimkite sviestą iš šaldytuvo.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Atskirame inde sumaišykite aguonas, medų, sviestą ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. kad medų būtų lengviau sumaišyti su kitais ingredientais, ištirpinkite jį mikrobangų krosnelėje arba puode ant viryklės. Aguonas galite sumalti kavos malūnėliu arba blenderiu.
Žingsnis 3
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kočėlu, dėl patogumo stalą ir kočėlą pabarstykite miltais. Paruoštą įdarą paskirstykite ant tešlos, šiek tiek atokiau nuo kraštų.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Suvyniokite vyniotinį ir dėkite ant kepimo skardos. Jei norite, patepkite suktinuką trupučiu sviesto arba plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 180 ℃ temperatūros orkaitę 40-45 minutėms.
Žingsnis 5
Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Perkelkite į serviravimo lėkštes, papuoškite cukraus pudra. Desertą patiekite su aromatizuota arbata ir kava.
Kategorijos