Publikavimo data: 2024-01-03
Sūrio pynės iš sluoksniuotos tešlos receptas
Sūrio pynės iš sluoksniuotos tešlos puikiai tinka užkandžiui ar popietės užkandžiui, arba puikus užkandis, kai sulaukiate netikėtų svečių. Pynėms pagaminti prireiks labai nedaug laiko ir dar mažiau pastangų. Paimkite paruoštos sluoksniuotos tešlos ir mėgstamo sūrio ir tiesiog vadovaukitės receptu. Rezultatas - gausite skanius, sočius ir aromatingus pyragėlius. O jei įdarui naudosite kelių rūšių sūrį, pynės taps dar gardesnės.
Žingsnis 1
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Nuplaukite kiaušinius. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Stalą pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite 3-4 mm storio voleliu ir pabarstykite miltais, kad tešla neliptų.
Žingsnis 3
Tešlą supjaustykite į 9 lygias juosteles: po tris juosteles kiekvienai pynei.
Žingsnis 4
Iš trijų juostelių supinkite pynę. Tą patį padarykite ir su likusiomis juostelėmis. Palikite pynę 20 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų. Tešlą uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele, kad ji neišdžiūtų.
Žingsnis 5
Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos šakute arba plaktuvu.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išdėliokite pynes. Aptepkite kiaušiniu, pabarstykite sūriu ir sezamo sėklomis.
Žingsnis 7
Pasiųskite pynes kepti į 180⁰C orkaitę 10-15 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Paruoštus pynutes pabarstykite smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Kategorijos