Publikavimo data: 2024-05-01
Agurkų uogienė
Vasaros pabaigoje agurkai paprastai duoda dvigubai daugiau vaisių. Daug jų negalima valgyti šviežių, o marinavimui naudojami tik "atrinkti" vaisiai. Kad naudingas produktas nenueitų perniek, galite pasigaminti agurkų uogienės žiemai. Agurkai pasižymi maloniu gaiviu skoniu. Dėl to jie yra puikus pagrindas uogienėms gaminti. Desertui geriau rinktis tankius ir sultingus vaisius be didelių sėklų. Patiekalą galima paruošti net iš pernokusių agurkų, svarbiausia, kad jie nebūtų kartūs.
Žingsnis 1
Paruoškite agurkų uogienę žiemai. Užpilkite agurkus cukrumi ir palikite 1 valandą, kad daržovės išskirtų sultis. Po to puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite 10-15 minučių. Įdėkite citrinos žievelę ir jos sultis, mėtų šakeles. Užvirinkite ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Vėl užvirinkite ir atvėsinkite. Šią procedūrą pakartokite trečią kartą. Išimkite mėtų šakeles. Po to karštą supilkite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.
Kategorijos