Agurkų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Agurkų uogienė

Vasaros pabaigoje agurkai paprastai duoda dvigubai daugiau vaisių. Daug jų negalima valgyti šviežių, o marinavimui naudojami tik "atrinkti" vaisiai. Kad naudingas produktas nenueitų perniek, galite pasigaminti agurkų uogienės žiemai. Agurkai pasižymi maloniu gaiviu skoniu. Dėl to jie yra puikus pagrindas uogienėms gaminti. Desertui geriau rinktis tankius ir sultingus vaisius be didelių sėklų. Patiekalą galima paruošti net iš pernokusių agurkų, svarbiausia, kad jie nebūtų kartūs.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
135 kcal.
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Agurkų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite agurkų uogienę žiemai. Užpilkite agurkus cukrumi ir palikite 1 valandą, kad daržovės išskirtų sultis. Po to puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite 10-15 minučių. Įdėkite citrinos žievelę ir jos sultis, mėtų šakeles. Užvirinkite ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.

Žingsnis 2

Agurkų uogienė Žingsnis 2
Baigti gaminti. Vėl užvirinkite ir atvėsinkite. Šią procedūrą pakartokite trečią kartą. Išimkite mėtų šakeles. Po to karštą supilkite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos