Publikavimo data: 2024-06-23
Ajika padažas su graikiniais riešutais ir vyno actu
Kaukazo, Gruzijos ir Rytų virtuvių žinovams šis padažas bus tikras atradimas. Jame dera tradiciniai Kaukazo produktai ir originalus skonis. Padažo pagrindą sudaro graikiniai riešutai. Todėl jis pasirodo esąs gana kaloringas, bet kartu maistingas ir sveikas. Graikiniuose riešutuose gausu riebalų, vitaminų ir mineralų. Padažui ruošti galima naudoti sausą adžiką arba pastą. Patiekite jį su mėsa, vištiena, kalakutiena arba tiesiog su plokštainiais ar pitos duona.
Žingsnis 1
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus sudėkite į trintuvo indą ir susmulkinkite iki smulkių trupinių. Keletą sveikų graikinių riešutų palikite papuošimui.
Žingsnis 3
Supilkite sultinį į dubenį. Sudėkite vyno actą, česnaką, apynius ir adžiką. Sumaišykite visus ingredientus blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Šaukštu supilkite padažą į lėkštę ar dubenį ir papuoškite graikinių riešutų gabalėliais. Paruošta.
Kategorijos