Publikavimo data: 2024-05-01
Apelsinų ir citrinų uogienė
Apelsinų ir citrinų uogienė yra gražios gintaro spalvos, nuostabaus aromato ir švelnios želė konsistencijos. Ji paįvairins jūsų žiemos patiekalų asortimentą ir nustebins svečius. Citrinų ir apelsinų žievelėse yra eterinių aliejų, kurių nesunaikina temperatūra ir kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Citrinų ir apelsinų uogienės receptų variantų yra daugybė: vaisius galima supjaustyti griežinėliais, pertrinti per mėsmalę, pridėti obuolių arba imbiero šaknies.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Apelsinus ir citrinas su žievele supjaustykite mažais griežinėliais, pašalinkite kauliukus. Sudėkite vaisius į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Supjaustytas citrinas ir apelsinus užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 2 minutes. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite dar 15 minučių. Sudėkite imbierą ir vėl viską išmaišykite. Nuimkite uogienę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į mažus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos