Apelsinų ir citrinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Apelsinų ir citrinų uogienė

Apelsinų ir citrinų uogienė yra gražios gintaro spalvos, nuostabaus aromato ir švelnios želė konsistencijos. Ji paįvairins jūsų žiemos patiekalų asortimentą ir nustebins svečius. Citrinų ir apelsinų žievelėse yra eterinių aliejų, kurių nesunaikina temperatūra ir kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Citrinų ir apelsinų uogienės receptų variantų yra daugybė: vaisius galima supjaustyti griežinėliais, pertrinti per mėsmalę, pridėti obuolių arba imbiero šaknies.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
98 kcal.
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų ir citrinų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Apelsinus ir citrinas su žievele supjaustykite mažais griežinėliais, pašalinkite kauliukus. Sudėkite vaisius į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Imbierą sutarkuokite smulkia tarka ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Apelsinų ir citrinų uogienė Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Supjaustytas citrinas ir apelsinus užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 2 minutes. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir virkite dar 15 minučių. Sudėkite imbierą ir vėl viską išmaišykite. Nuimkite uogienę nuo ugnies.

Žingsnis 3

Apelsinų ir citrinų uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilstykite į mažus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos