Publikavimo data: 2024-06-08
Apelsinų padažas žuviai
Geras padažas ne tik suteikia žuvies patiekalams pikantiškumo, bet ir sustiprina jų skonį. Vienas iš tokių padažų yra apelsinų padažas, kuriame daržovių padažų aštrumas ir tirštumas dera su vaisių gaivumu ir rūgštumu. Apelsinai pirmauja pasaulyje pagal kasmet surenkamų vaisių kiekį, o viena didžiausių šių vaisių eksportuotojų šalių yra Argentina. Apelsinams iš ten eksportuoti naudojami specialūs lėktuvai, vadinami "Naranjero", kas ispaniškai reiškia "apelsinas".
Žingsnis 1
Paruoškite apelsinus. Vieno apelsino žievelę nulupkite smulkia tarka. Perpjaukite visus apelsinus per pusę ir išspauskite sultis. Sultis perkoškite per sietelį, kad neliktų kauliukų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Apelsinų sultis supilkite į karščiui atsparų dubenį, supilkite vyną ir klevų sirupą. Įstatykite dubenį į puodą su vandens vonia, sumažinkite ugnį iki mažos ir maišydami plakikliu kaitinkite padažą. Po 2 minučių įmaišykite apelsino žievelę, druską ir maltus baltuosius pipirus. Tada gabalėliais sudėkite sviestą, kiekvieną gabalėlį maišydami, kol ištirps. Virkite padažą, kol jis sutirštės.
Kategorijos