Publikavimo data: 2024-05-01
Apelsinų žievelių uogienė
Apelsinų žievelių uogienės verta ne tik paragauti, bet ir pasigaminti namuose. Naminė uogienė ruošiama greitai, tačiau receptas reikalauja kelių valandų, kad žievelės išbrinktų. Džemą iš apelsinų žievelių galima ne tik patiekti prie arbatos, bet ir juo puošti įvairius konditerijos gaminius. Gaminimui naudojamos tik apelsinų žievelės, todėl reikėtų rinktis vaisius su stora žievele.
Žingsnis 1
Suformuokite odeles. Išmirkytas apelsinų žieveles nusausinkite ir kiekvieną jų susukite į spiralę.
Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Apelsinų žievelių spirales sudėkite į puodą arba verdantį puodą ir supilkite cukrų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite apie 30 minučių. Tada leiskite uogienei visiškai atvėsti. Supilkite citrinos sultis ir dar kartą pavirkite 20-25 minutes. Namų gamybos apelsinų žievelių uogienę supilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos