Publikavimo data: 2024-06-16
Apetitiška dešra ir sūris pitos duonoje
Dešra ir sūris pitos duonoje yra ne tik greitas, skanus, bet ir maistingas užkandis. Dešra kartu su sūriu turi nepakartojamą skonį. Traški pitos duona tinka užkandžiui prie arbatos. Šį patiekalą gali pasigaminti net minimalių maisto gaminimo įgūdžių turintis paauglys.
Žingsnis 1
Dešrą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Žaliuosius svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite visus ingredientus, tada įpilkite grietinės, lengvai pasūdykite ir įberkite šiek tiek maltų tamsiųjų pipirų. Išmaišykite ingredientus ir vėl įberkite šiek tiek tamsiųjų pipirų bei grietinės, tada į dubenį įmuškite 2 kiaušinius. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų pipirų, tada išplakite mišinį iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pitą supjaustykite kelių centimetrų ilgio juostelėmis. Užapvalintus pitos juostelių kraštus nupjaukite iki kvadrato formos, kad būtų lengviau suformuoti trikampio formos pitą. Ant kiekvienos pitos juostelės dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro, tada šiek tiek paspauskite įdarą ir paskirstykite jį trikampio formos juostelės apačioje. Po to suvyniokite pitos juosteles į trikampius.
Žingsnis 3
Panardinkite trikampėlius į kiaušinio masę ir dėkite ant įkaitintos, riebalais išteptos keptuvės. Kepkite pitos duoną ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos