Publikavimo data: 2024-01-01
Adžarijos stiliaus chačapuri receptas
Chačapuri yra garsus gruzinų patiekalas - sūrio ir kiaušinių pyragas. Gruzijoje, priklausomai nuo regiono, chačapuri ruošiamas skirtingais būdais. Vienas iš labiausiai atpažįstamų yra Adžarijos stiliaus chačapuri. Mat jis mėgstamas ne tik dėl puikaus skonio, bet ir dėl išvaizdos. Šis chačapuri yra valties formos, kurios viduje guli sūris, apteptas kiaušinio tryniu. Jam paruošti reikia labai nedaug laiko. Rezultatas - patiekalas, kuris įprastus pietus ar vakarienę pavers tikra švente.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite vištų kiaušinius. Įmuškite vieną kiaušinį ir atskirkite trynį nuo baltymo - jo prireiks chačapuriui patepti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Adygėjos ir Suluguni sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Stalą pabarstykite miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 4
Iš tešlos kočėlu iškočiokite du 5 mm storio ovalo formos pyragėlius.
Žingsnis 5
Ant tortilijų paskleiskite tarkuotą sūrį, palikdami 2 cm pločio kraštus.
Žingsnis 6
Priešingus kraštus suimkite ir suspauskite. Turėtų būti du "pyragai".
Žingsnis 7
Apverskite hachapuri.
Žingsnis 8
Peiliu viduryje padarykite pjūvius. Suformuokite chačapurio galus. Taip turėsite dvi "valtis" su sūriu.
Žingsnis 9
Sudėkite khachapuri ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Aptepkite kraštus kiaušinio tryniu. Dėkite khachapuri į orkaitę maždaug 20 minučių, kol taps traškūs ir rudi.
Žingsnis 10
Kai chačapuriai bus beveik paruošti, išimkite juos ir į kiekvieną "laivelį" įmuškite po vištos kiaušinį. Įdėkite sviesto. Dėkite khachapuri atgal į orkaitę dar 4-5 minutėms, kol kiaušinis iškeps.
Žingsnis 11
Paruošti Adžarsko stiliaus chačapuri. Gero apetito.
Kategorijos