Publikavimo data: 2024-01-01
Vištiena armėniškame lavaše receptas
Pagrindiniai armėnų virtuvės produktai - mėsa ir šviežios daržovės. O apie armėniško lavašo populiarumą net neverta kalbėti. Siūlome jums gardžios armėniškos vištienos receptą. Jis ruošiamas labai paprastai. Formos išklojamos pita, į vidų dedami vištienos gabaliukai ir viskas užpilama padažu, pagamintu iš grietinės ir pipirų. Iš apačios pita prisigeria sulčių, o viršuje tampa traški. O jei į patiekalą įdėsite sūrio, jis taps dar skanesnis.
Žingsnis 1
Nuplaukite paprikas ir pašalinkite kotelius. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Aukštoje matavimo taurėje sumaišykite grietinę, 1 valgomąjį šaukštą sviesto, 2/3 paprikų ir česnaką. Keletą paprikų palikite papuošimui.
Žingsnis 4
Viską suplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Perkelkite vištieną į gilų dubenį, supilkite grietinę ir pipirų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Perpjaukite pitą per pusę.
Žingsnis 8
Paimkite nedideles kepimo formeles ir ištepkite jas sviestu. Formelių šonus ir dugną išklokite pitos duona.
Žingsnis 9
Vištieną su padažu sudėkite į pitos vidų.
Žingsnis 10
Ant vištienos uždėkite paprikos griežinėlių ir sviesto. Kepkite vištieną orkaitėje 40-50 minučių.
Žingsnis 11
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos