Publikavimo data: 2025-08-17
Apetitiškos dešrelės sluoksniuotos tešlos kepiniuose
Dešrelės tešloje būna labai apetitiškos, švelnios ir oro. Tokį skanų ir sotų patiekalą paruošti labai lengva ir greita. Norėdami paįvairinti pagaminto patiekalo skonį, prieš vyniodami dešreles, tešlą galite patepti garstyčiomis, kečupu, kartu su dešrelėmis apvolioti šiek tiek sūrio arba keptų grybų. Prieš kepant tešlą galima apibarstyti sezamo sėklomis, aguonomis arba kmynais. Dešrelės tešloje tinka pusryčiams, užkandžiams, taip pat jas galima pasiimti į iškylą ar į kelionę.
Žingsnis 1
Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite maždaug 2-3 milimetrų storio. Tada supjaustykite ją ilgomis 1 cm pločio juostelėmis. Nedideliame dubenyje iki vientisos masės įmuškite kiaušinį.
Žingsnis 2
Paruoškite dešreles: šiek tiek atitraukę nuo dešrelės krašto, užlenkite tešlą taip, kad vienas tešlos kraštas šiek tiek uždengtų kitą kraštą. Tada dešreles sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Tešlą patepkite plaktu kiaušiniu. Dešreles tešloje kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos