Publikavimo data: 2024-05-25
"Apple Charlotte" multicooker įrenginyje
Charlotka yra populiarus desertas, kurio pagrindą sudaro tešloje iškepti obuoliai. Šis pyragas turi daugybę kilmės versijų. Pagal vieną iš jų šarlotė kilo iš angliško pudingo. Iš pradžių ji buvo šaltas desertas. Pagal receptą duonos riekelės buvo mirkomos obuolių sirupe ir klojamos sluoksniais. Tarp jų buvo paskirstomi pjaustyti vaisiai. Toks desertas buvo ne kepamas, o atvėsinamas. Šarlotė pradėta kepti daug vėliau. Tuo pat metu ji pradėta patiekti su ledais, plakta grietinėle ar saldžiais padažais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Masė turi virsti tvirtomis ir tirštomis putomis. Toliau plakant dalimis suberkite miltus, sumaišytus su soda.
Žingsnis 2
Paruoškite vaisius. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Pabarstykite cinamonu ir lengvai įtrinkite cinamono miltelius į skilteles.
Žingsnis 3
Supilkite šarlotę į formą. Išimkite dubenį iš multicookerio. Lengvai patepkite jį aliejumi. Į jį supilkite pusę tešlos. Sudėkite obuolius. Ant viršaus užpilkite dar šiek tiek tešlos. Ant paviršiaus paskleiskite kivius. Užpilkite likusia tešlos dalimi.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įdėkite dubenį į multicookerį. Įjunkite "Kepimo" režimą 80 minučių ir uždarykite multicookerio dangtį.
Kategorijos