Publikavimo data: 2024-05-01
Charlotka su varške ir obuoliais
"Charlotka" - tai švelnus sausainis, įdarytas griežinėliais pjaustytais obuoliais. Desertą iš pradžių gamino vokiečiai. Pagal vieną iš versijų, XIX a. pabaigoje - XX a. pradžioje Rusijoje veikė daugybė vokiškų kepyklų, kurios šį pyragą gamino iš duonos ir kepinių likučių. Rusai juokėsi ir sakė, kad vokiečių žmonos taupo pinigus ir net pyragus gamina iš duonos trupinių, o pačios žmonos buvo vadinamos Šarlotėmis. Šiandien pyragas ruošiamas įvairiais variantais. Vienas skaniausių obuolių desertų yra šarlotė su obuoliais ir varške.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą šarlotėms. Dubenyje iki putų suplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišykite varškę ir druską, išmaišykite ir dar kartą išplakite. Į tešlą įmaišykite grietinę ir dar kartą išmaišykite. Palaipsniui, atsargiai maišydami, supilkite miltus ir suberkite kepimo miltelius. Atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite šarlotę. Ištepkite pyrago formą aliejumi ir mentele paskirstykite tešlą formoje. Ant tešlos paviršiaus išdėliokite obuolius. Šarlotę kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 40 minučių.
Kategorijos