Publikavimo data: 2024-02-04
Šarlotė su obuoliu receptas
Yra daugybė Šarlotės pyrago kilmės versijų, tačiau viena iš jų yra itin romantiška. Pasakojama, kad vienas be atsako įsimylėjęs virėjas sukūrė šį desertą su obuoliais ir pavadino jį mergaitės Šarlotės garbei. Belieka tikėtis, kad gardusis Šarlotės pyragas bent šiek tiek pakėlė virėjo nuotaiką. Garantuojame, kad jus pralinksmins vien šio pyrago aromatas.
Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir persijokite miltus.
Žingsnis 2
Baltymus išplakite su 130 g cukraus, o trynius - su likusiu cukrumi. Mišinius sumaišykite.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę palaipsniui suberkite persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite sodą, druską, obuolius ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite į ją mišinį su obuoliais ir 35 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos