Publikavimo data: 2024-01-01
Charlotte receptas
Charlotka - visų mėgstamas desertas, tai pyragas iš biskvitinės tešlos ir obuolių. Paprastai manoma, kad šarlotė atsirado Prancūzijoje. Nors jos analogų yra ir kitose Europos šalyse, įskaitant Rusiją. Tradicinė šarlotė su obuoliais gaminama labai paprastai ir iš turimų ingredientų. Ji ypač aktuali rudens derliaus nuėmimo laikotarpiu. Be obuolių, į šarlotę dedama uogų, kriaušių ir kitų vaisių. Svarbiausias dalykas ruošiant šarlotę - gerai išplakti sausainių tešlą.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištų kiaušinius ir obuolius. Išmatuokite puodelį miltų ir puodelį cukraus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite cukrų ir druską, jei baiminatės, kad cukraus per daug, įberkite mažiau.
Žingsnis 3
Kiaušinius ir cukrų plakite, kol jie taps sodrūs ir putoti. Kiaušinius plakite elektriniu rankiniu maišytuvu, kad putos būtų labai sodrios. Tačiau jei tokio neturite, pakaks ir paprasto plaktuvo.
Žingsnis 4
Į kiaušinių masę įmaišykite 1 puodelį persijotų miltų. Miltai persijojami, kad juose atsirastų deguonies ir nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 5
Kiaušinių ir miltų mišinį gerai išmaišykite. Jei tešla per tiršta, galite įmušti dar vieną kiaušinį arba mišinį atskiesti nedideliu kiekiu šilto, bet ne karšto pieno. Nenaudokite šalto pieno ar vandens, nes tešla gali pasirodyti "guminė".
Žingsnis 6
Iš obuolio pašalinkite šerdį ir supjaustykite dideliais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 7
Sudėkite obuolius į tešlą ir atsargiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 8
Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą su obuoliais. Šarlotę siųskite kepti į orkaitę 30-40 min. patikrinkite mediniu iešmeliu - jei iešmelis išlenda sausas, šarlotė iškepusi.
Žingsnis 9
Išimkite paruoštą šarlotę iš formos ir pabarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės.
Kategorijos