Šarlotė su džiovintais obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Šarlotė su džiovintais obuoliais

Pyragas su džiovintais obuoliais - tai orkaitėje kepamas šarlotės tipas. Šarlotka su džiovintais obuoliais yra neįprasto švelnaus skonio. Pagal receptą siūloma vartoti ne šviežius traškius vaisius, o džiovintus. Šis gaminimo būdas originalus tuo, kad visi produktai yra po ranka. O kai norisi paragauti ko nors saldaus, šarlotė iš džiovintų obuolių bus puiki išeitis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šarlotė su džiovintais obuoliais Žingsnis 1
Išvirkite manų kruopas. Užvirinkite pieną ir nuolat maišydami supilkite manų kruopas. Užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies 2-3 minutes. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Šarlotė su džiovintais obuoliais Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius. Cukrų ir kiaušinius plakite mikseriu iki putų. Sudėkite sviestą ir toliau plakite. Sudėkite virtas manų kruopas ir suplakite.

Žingsnis 3

Šarlotė su džiovintais obuoliais Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Paimkite mieles, miltus ir vandenį. Šiek tiek pašildykite vandenį. Supilkite mieles ir miltus į šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti 30 minučių.

Žingsnis 4

Šarlotė su džiovintais obuoliais Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Džiovintus obuolius 15 minučių pavirkite verdančiame vandenyje. Nusausinkite ir palikite nusivarvėti. Apibarstykite obuolius cinamonu.

Žingsnis 5

Šarlotė su džiovintais obuoliais Žingsnis 5
Paimkite kepimo indą. Patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite pusę tešlos. Ant jos sudėkite įdarą. Ant viršaus dėkite antrąją tešlos pusę, išlyginkite paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepkite pyragą 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos