Publikavimo data: 2024-04-05
Šarlotė su džiovintais obuoliais
Pyragas su džiovintais obuoliais - tai orkaitėje kepamas šarlotės tipas. Šarlotka su džiovintais obuoliais yra neįprasto švelnaus skonio. Pagal receptą siūloma vartoti ne šviežius traškius vaisius, o džiovintus. Šis gaminimo būdas originalus tuo, kad visi produktai yra po ranka. O kai norisi paragauti ko nors saldaus, šarlotė iš džiovintų obuolių bus puiki išeitis.
Žingsnis 1
Išvirkite manų kruopas. Užvirinkite pieną ir nuolat maišydami supilkite manų kruopas. Užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies 2-3 minutes. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius. Cukrų ir kiaušinius plakite mikseriu iki putų. Sudėkite sviestą ir toliau plakite. Sudėkite virtas manų kruopas ir suplakite.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Paimkite mieles, miltus ir vandenį. Šiek tiek pašildykite vandenį. Supilkite mieles ir miltus į šiltą vandenį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Džiovintus obuolius 15 minučių pavirkite verdančiame vandenyje. Nusausinkite ir palikite nusivarvėti. Apibarstykite obuolius cinamonu.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo indą. Patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite pusę tešlos. Ant jos sudėkite įdarą. Ant viršaus dėkite antrąją tešlos pusę, išlyginkite paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepkite pyragą 40 minučių.
Kategorijos