Publikavimo data: 2024-05-25
Arabiška pita su mėsos įdaru
Ruošiant pitą šeimininkei prireiks daug įgūdžių, daug laiko ir kulinarinių įgūdžių. Nepaisant viso to, pitą tikrai verta gaminti. Keisdami įdaro sudedamąsias dalis galite išgauti tobulą skonį, kuris patiks jūsų šeimai. Galite pradėti gaminti mažesnes porcijas, o po kelių kartų - didesnes.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenėlyje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir druską. Palaipsniui įmaišykite miltus ir užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips. Tada palikite ją trumpam pakilti.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite 10 gabalėlių ir palikite juos nedideliame inde, pateptame augaliniu aliejumi. Palikite kurį laiką šaldytuve. Tada išimkite juos iš šaldytuvo ir suformuokite pitos duoną, iškočiodami tešlą taip, kad ji būtų maždaug 3 cm aukščio.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros, ant apatinės orkaitės lentynos padėkite kelias pitas, maždaug po 3-5 minutes. Nuo pirmųjų minučių pita turi pakilti kaip kamuolys, tai yra tinkamos tešlos požymis. Jau paruoštus gaminius uždenkite rankšluosčiu arba skudurėliu.
Žingsnis 4
Kai jie atvės, išpjaukite nedidelę ertmę įdarui ir į ją atsitiktine tvarka sudėkite įdarą.
Kategorijos