Ruginės bandelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Ruginės bandelės

Senovės Rusioje vietoj dabar įprastos duonos buvo valgoma ruginė duona. Šiuolaikiniai ruginių miltų plokštainiai ruošiami pridėjus mielių arba raugo. Kepimas iš ruginių miltų, net ir pagal paprasčiausią receptą, yra naudingų elementų lobynas. Ruginiuose miltuose yra du kartus daugiau kalio ir magnio nei kvietiniuose miltuose. Rugiai padeda pašalinti toksinus ir druskas. Kepti ruginius pyragus orkaitėje yra lengviau nei kvietinius. Ruginė tešla lengvai įgauna bet kokią formą. O jos "atsipalaidavimo laikotarpis" daug trumpesnis nei kvietinės tešlos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
405 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
41 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ruginės bandelės Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi (arba medumi), įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Dalimis suberkite miltus, raugą, druską pagal skonį. Tešlą minkykite 5-7 minutes. Ji turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.

Žingsnis 2

Ruginės bandelės Žingsnis 2
Išvyniokite tortilijas. Padalykite tešlą į 5-6 dalis. Kiekvieną gabalėlį suplokite delnu. Naudodami kočėlą iškočiokite į 4-5 mm storio plokščią duoną. Storis gali skirtis, bet neturėtų viršyti 1 cm.

Žingsnis 3

Ruginės bandelės Žingsnis 3
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos