Publikavimo data: 2024-03-29
Ruginės bandelės
Senovės Rusioje vietoj dabar įprastos duonos buvo valgoma ruginė duona. Šiuolaikiniai ruginių miltų plokštainiai ruošiami pridėjus mielių arba raugo. Kepimas iš ruginių miltų, net ir pagal paprasčiausią receptą, yra naudingų elementų lobynas. Ruginiuose miltuose yra du kartus daugiau kalio ir magnio nei kvietiniuose miltuose. Rugiai padeda pašalinti toksinus ir druskas. Kepti ruginius pyragus orkaitėje yra lengviau nei kvietinius. Ruginė tešla lengvai įgauna bet kokią formą. O jos "atsipalaidavimo laikotarpis" daug trumpesnis nei kvietinės tešlos.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi (arba medumi), įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Dalimis suberkite miltus, raugą, druską pagal skonį. Tešlą minkykite 5-7 minutes. Ji turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 2
Išvyniokite tortilijas. Padalykite tešlą į 5-6 dalis. Kiekvieną gabalėlį suplokite delnu. Naudodami kočėlą iškočiokite į 4-5 mm storio plokščią duoną. Storis gali skirtis, bet neturėtų viršyti 1 cm.
Žingsnis 3
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol iškeps.
Kategorijos