Publikavimo data: 2024-03-29
Bandelės ant vandens
Vandens ir miltų plokštainiai yra išsigelbėjimas, jei neturite nei duonos, nei noro jos kepti. Jie bus puikus priedas prie pusryčių ar pirmųjų patiekalų. Plikytas bandeles ant vandens lengva pasigaminti. Ir jie daug sveikesni už mielinę duoną, nes ruošiami ant sodos arba kepimo miltelių. Jei dalį miltų plokštainiuose be kefyro ir mielių pakeisite sėlenomis arba rupiais miltais, gausite dar naudingesnį variantą. Kepinių ant vandens receptas parodys, kaip lengva tokį duonos pakaitalą paruošti keptuvėje.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Šiek tiek pašildykite vandenį, įpilkite aliejaus, česnako ir druskos. Įberkite sodos su žiupsneliu citrinos rūgšties arba kepimo miltelių. Palaipsniui suberkite miltus, kad gautųsi minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Tada iš tešlos iškočiokite rutulį, įdėkite jį į dubenį ir palikite 10 minučių "pailsėti", uždengę dubenį dangčiu. Tada toliau minkykite tešlą, įberdami daugiau miltų. Kai tešla taps minkšta ir nebelips prie rankų, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Įmaišykite prieskonius. Supilkite prieskonius ant lentos ir iškočiokite tešlą. Kai prieskoniai tolygiai susigers, padalykite tešlą į rutuliukus ir iškočiokite į nedidelius plonus pyragėlius.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite tortilijas. Aliejaus pilti nereikia. Kiekvieną riestainį kepkite iš abiejų pusių po pusę minutės.
Kategorijos