Publikavimo data: 2024-03-29
Šviežios bandelės
Pasninko plokštainiai gaminami iš minimalaus kiekio ingredientų: miltų, vandens, augalinio aliejaus ir druskos. Į juos nededama net kepimo sodos, mielių ar raugo. Šie plokštainiai kepami ant keptuvės. Jie puikiai pakeičia duoną. Iš miltų kepami plokštainiai paruošiami greitai ir būna ploni bei skanūs. Neraugintų plokštainių receptas tiks ir tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Šiuo atveju kvietinius miltus reikėtų pakeisti ruginiais arba atskiesti sėlenomis ar rupiais miltais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite visus ingredientus ir išminkykite elastingą tešlą. Priklausomai nuo miltų kokybės ir rūšies, vandens gali prireikti mažiau arba daugiau. Užminkykite minkštą tešlą, kad ji neliptų prie rankų. Tada tešlą iškočiokite į rutulį, įdėkite jį į dubenį ir palikite 10 minučių pailsėti, uždengę dubenį dangčiu.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite ne storesnę kaip 3-4 mm storio duoną.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę storu dugnu. Sumažinkite kaitvietės kaitrumą ir kepkite tortilijas iš abiejų pusių, kol paruduos (apie 1-2 minutes).
Kategorijos