Šviežios bandelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Šviežios bandelės

Pasninko plokštainiai gaminami iš minimalaus kiekio ingredientų: miltų, vandens, augalinio aliejaus ir druskos. Į juos nededama net kepimo sodos, mielių ar raugo. Šie plokštainiai kepami ant keptuvės. Jie puikiai pakeičia duoną. Iš miltų kepami plokštainiai paruošiami greitai ir būna ploni bei skanūs. Neraugintų plokštainių receptas tiks ir tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Šiuo atveju kvietinius miltus reikėtų pakeisti ruginiais arba atskiesti sėlenomis ar rupiais miltais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šviežios bandelės Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite visus ingredientus ir išminkykite elastingą tešlą. Priklausomai nuo miltų kokybės ir rūšies, vandens gali prireikti mažiau arba daugiau. Užminkykite minkštą tešlą, kad ji neliptų prie rankų. Tada tešlą iškočiokite į rutulį, įdėkite jį į dubenį ir palikite 10 minučių pailsėti, uždengę dubenį dangčiu.

Žingsnis 2

Šviežios bandelės Žingsnis 2
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite ne storesnę kaip 3-4 mm storio duoną.

Žingsnis 3

Šviežios bandelės Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę storu dugnu. Sumažinkite kaitvietės kaitrumą ir kepkite tortilijas iš abiejų pusių, kol paruduos (apie 1-2 minutes).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos