Arbūzų žievės uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Arbūzų žievės uogienė

Arbūzų žieveles paprastai išmetame, ir veltui. Pabandykite žiemai pasigaminti gardžios ir neįprastos uogienės iš arbūzo žievės. Tokia uogienė turi daug naudingų arbūzų savybių, būtent: valo organizmą nuo toksinų, turi detoksikuojantį poveikį visiems organams, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus, stiprina imunitetą. Iš arbūzo žievelių išvirkite uogienę pagal paprastą laipsnišką receptą, tada išpilstykite į nedidelius sterilizuotus stiklainiukus, kad ji ilgai ir tinkamai išsilaikytų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
83 kcal.
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 1
Paruoškite arbūzų žieveles. Nulupkite arbūzą nuo žievės, supjaustykite žievę mažais 0,5 cm dydžio kubeliais. Užpilkite juos cukrumi ir gerai išmaišykite. Palikite 3 valandoms.

Žingsnis 2

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Arbūzo ir cukraus mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių. Susidariusias putas tuoj pat nuimkite. Visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Dar kartą visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Supjaustykite citriną ir žievelę mažais gabalėliais, išimkite kauliukus. Užvirinkite uogienę, sudėkite citrinos gabalėlius ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 3
Pasigaminkite konservuotos uogienės. Karštą uogienę išpilstykite į mažus sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos