Arbūzų žievės uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Arbūzų žievės uogienė

Arbūzų žieveles paprastai išmetame, ir veltui. Pabandykite žiemai pasigaminti gardžios ir neįprastos uogienės iš arbūzo žievės. Tokia uogienė turi daug naudingų arbūzų savybių, būtent: valo organizmą nuo toksinų, turi detoksikuojantį poveikį visiems organams, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus, stiprina imunitetą. Iš arbūzo žievelių išvirkite uogienę pagal paprastą laipsnišką receptą, tada išpilstykite į nedidelius sterilizuotus stiklainiukus, kad ji ilgai ir tinkamai išsilaikytų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
83 kcal.
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 1
Paruoškite arbūzų žieveles. Nulupkite arbūzą nuo žievės, supjaustykite žievę mažais 0,5 cm dydžio kubeliais. Užpilkite juos cukrumi ir gerai išmaišykite. Palikite 3 valandoms.

Žingsnis 2

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Arbūzo ir cukraus mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių. Susidariusias putas tuoj pat nuimkite. Visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Dar kartą visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Supjaustykite citriną ir žievelę mažais gabalėliais, išimkite kauliukus. Užvirinkite uogienę, sudėkite citrinos gabalėlius ir virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Arbūzų žievės uogienė Žingsnis 3
Pasigaminkite konservuotos uogienės. Karštą uogienę išpilstykite į mažus sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos