Publikavimo data: 2024-05-01
Arbūzų žievės uogienė
Arbūzų žieveles paprastai išmetame, ir veltui. Pabandykite žiemai pasigaminti gardžios ir neįprastos uogienės iš arbūzo žievės. Tokia uogienė turi daug naudingų arbūzų savybių, būtent: valo organizmą nuo toksinų, turi detoksikuojantį poveikį visiems organams, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus, stiprina imunitetą. Iš arbūzo žievelių išvirkite uogienę pagal paprastą laipsnišką receptą, tada išpilstykite į nedidelius sterilizuotus stiklainiukus, kad ji ilgai ir tinkamai išsilaikytų.
Žingsnis 1
Paruoškite arbūzų žieveles. Nulupkite arbūzą nuo žievės, supjaustykite žievę mažais 0,5 cm dydžio kubeliais. Užpilkite juos cukrumi ir gerai išmaišykite. Palikite 3 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Arbūzo ir cukraus mišinį užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių. Susidariusias putas tuoj pat nuimkite. Visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Vėl užvirinkite ir virkite dar 10 minučių. Dar kartą visiškai atvėsinkite uogienę 2 valandas. Supjaustykite citriną ir žievelę mažais gabalėliais, išimkite kauliukus. Užvirinkite uogienę, sudėkite citrinos gabalėlius ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Pasigaminkite konservuotos uogienės. Karštą uogienę išpilstykite į mažus sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos