Arbūzų žievės želė uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Arbūzų žievės želė uogienė

Deja, arbūzo žievę išmetame veltui. Be to, kad jose gausu virškinamosios ląstelienos, vitaminų, mineralų, beta karoteno ir kitų junginių, iš jų galima pagaminti labai gerą uogienę. Ji atrodo ir skoniu nenusileidžia vaisių pusgaminiams. Skonį jam suteikia citrusiniai vaisiai arba kiti vaisiai pagal skonį. Akivaizdu, kad jis visiškai nebrangus, o savo svečius galite nustebinti tokiu neįprastu desertu.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
52 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Arbūzų žievės želė uogienė Žingsnis 1
Supjaustykite arbūzą skiltelėmis ir išimkite minkštimą. Nulupkite žievelę daržovių skustuku, žalią minkštimą supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Užpilkite cukrumi, išmaišykite, supilkite 1 puodelį vandens ir vėl išmaišykite.

Žingsnis 2

Arbūzų žievės želė uogienė Žingsnis 2
Ant ugnies užkaiskite arbūzų žieveles ir cukrų. Virkite, kol jos taps permatomos, o sirupas užvirs maždaug iki pusės tūrio. Baigiant virti įpilkite citrinos sulčių. Supilstykite uogienę į stiklainius ir užsukite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos