Publikavimo data: 2024-05-25
Arbūzų žievės želė uogienė
Deja, arbūzo žievę išmetame veltui. Be to, kad jose gausu virškinamosios ląstelienos, vitaminų, mineralų, beta karoteno ir kitų junginių, iš jų galima pagaminti labai gerą uogienę. Ji atrodo ir skoniu nenusileidžia vaisių pusgaminiams. Skonį jam suteikia citrusiniai vaisiai arba kiti vaisiai pagal skonį. Akivaizdu, kad jis visiškai nebrangus, o savo svečius galite nustebinti tokiu neįprastu desertu.
Žingsnis 1
Supjaustykite arbūzą skiltelėmis ir išimkite minkštimą. Nulupkite žievelę daržovių skustuku, žalią minkštimą supjaustykite 5 mm storio griežinėliais. Užpilkite cukrumi, išmaišykite, supilkite 1 puodelį vandens ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant ugnies užkaiskite arbūzų žieveles ir cukrų. Virkite, kol jos taps permatomos, o sirupas užvirs maždaug iki pusės tūrio. Baigiant virti įpilkite citrinos sulčių. Supilstykite uogienę į stiklainius ir užsukite.
Kategorijos