Armėniška plokštainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Armėniška plokštainis

Armėniškas plokštainis su žolelėmis yra Kaukazo virtuvės "klasika". Recepte naudojama daug šviežių žolelių, kuriose gausu mikroelementų ir vitaminų. Jų geriau pirkti turguje - žolelių ryšulėliai turi būti žali ir nesuvytę. Armėniškų plokštainių gaminimas yra gana varginantis reikalas, kuris gali pareikalauti kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas to vertas. Tai labai skanus, sotus patiekalas, kurį galima patiekti bet kuriuo metu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Armėniška plokštainis Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Persijokite miltus, supilkite šiltą vandenį, druską ir alyvuogių aliejų. Tešlą minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Armėniška plokštainis Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite rūgštynes, špinatus, kalendras, žaliuosius svogūnus, krapus ir petražoles. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

Žingsnis 3

Armėniška plokštainis Žingsnis 3
Padalykite tešlą lygiomis dalimis ir iškočiokite rutuliukus. Turėtų būti apie 10 gabalėlių.

Žingsnis 4

Armėniška plokštainis Žingsnis 4
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, sudėkite įdarą ir suspauskite tešlos siūles. Iškočiokite kočėlu.

Žingsnis 5

Armėniška plokštainis Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite tortilijas iš abiejų pusių 10 minučių. Į keptuvę nepilkite aliejaus.

Žingsnis 6

Armėniška plokštainis Žingsnis 6
Iš abiejų pusių aptepkite keptą plokštainį sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos