Publikavimo data: 2024-03-30
Armėniška plokštainis
Armėniškas plokštainis su žolelėmis yra Kaukazo virtuvės "klasika". Recepte naudojama daug šviežių žolelių, kuriose gausu mikroelementų ir vitaminų. Jų geriau pirkti turguje - žolelių ryšulėliai turi būti žali ir nesuvytę. Armėniškų plokštainių gaminimas yra gana varginantis reikalas, kuris gali pareikalauti kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas to vertas. Tai labai skanus, sotus patiekalas, kurį galima patiekti bet kuriuo metu.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Persijokite miltus, supilkite šiltą vandenį, druską ir alyvuogių aliejų. Tešlą minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sumaišykite rūgštynes, špinatus, kalendras, žaliuosius svogūnus, krapus ir petražoles. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą lygiomis dalimis ir iškočiokite rutuliukus. Turėtų būti apie 10 gabalėlių.
Žingsnis 4
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, sudėkite įdarą ir suspauskite tešlos siūles. Iškočiokite kočėlu.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite tortilijas iš abiejų pusių 10 minučių. Į keptuvę nepilkite aliejaus.
Žingsnis 6
Iš abiejų pusių aptepkite keptą plokštainį sviestu.
Kategorijos