Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga braškių uogienė multicooker keptuvėje
Ryški, sultinga ir aromatinga braškių uogienė papuoš bet kurį jūsų arbatos vakarėlį. Braškės - viena iš saldžių ir gaivių uogų, kurias mėgsta net vaikai. Uogose yra vitaminų, kurie teigiamai veikia organizmą. Dėl pektino uogienė gaunasi panaši į džemo konsistencijos, todėl ją galima tepti ant duonos ir užkandžių. Citrinos sultys ryškiau atskleidžia uogų skonį, palikdamos lengvą rūgštoką poskonį. Kad skonis būtų įdomesnis, braškes galite maišyti su žemuogėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Stambiai supjaustykite braškes ir sudėkite jas į dubenį. Apibarstykite cukrumi ir uždenkite sūrmaišiu. Palikite uogas 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Sutrinkite braškes su cukrumi iki tyrės. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Sudėkite uogas į multicookerį, įjunkite "troškinimo" režimą ir virkite 40 minučių. Tada sudėkite pektiną ir gerai išmaišykite. Perjunkite režimą "kepimas" ir virkite 30 minučių. Paruoštą uogienę paskirstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliu.
Kategorijos