Aromatinga braškių uogienė multicooker keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aromatinga braškių uogienė multicooker keptuvėje

Ryški, sultinga ir aromatinga braškių uogienė papuoš bet kurį jūsų arbatos vakarėlį. Braškės - viena iš saldžių ir gaivių uogų, kurias mėgsta net vaikai. Uogose yra vitaminų, kurie teigiamai veikia organizmą. Dėl pektino uogienė gaunasi panaši į džemo konsistencijos, todėl ją galima tepti ant duonos ir užkandžių. Citrinos sultys ryškiau atskleidžia uogų skonį, palikdamos lengvą rūgštoką poskonį. Kad skonis būtų įdomesnis, braškes galite maišyti su žemuogėmis.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
141 kcal.
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga braškių uogienė multicooker keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Stambiai supjaustykite braškes ir sudėkite jas į dubenį. Apibarstykite cukrumi ir uždenkite sūrmaišiu. Palikite uogas 60 minučių.

Žingsnis 2

Aromatinga braškių uogienė multicooker keptuvėje Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Sutrinkite braškes su cukrumi iki tyrės. Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Sudėkite uogas į multicookerį, įjunkite "troškinimo" režimą ir virkite 40 minučių. Tada sudėkite pektiną ir gerai išmaišykite. Perjunkite režimą "kepimas" ir virkite 30 minučių. Paruoštą uogienę paskirstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., žaliasis sezonas, braškių sezonas, uogienė, braškių uogienė, receptų knyga

Kategorijos