Publikavimo data: 2024-05-12
Braškių uogienė su želatina
Žingsnis 1
Išvirkite braškes. Uogas sudėkite į gilų, sunkiu dugnu puodą, užpilkite cukrumi ir pastatykite ant silpnos ugnies. Uogas užvirinkite, atsargiai maišykite ir nugriebkite putas. Braškes virkite 10 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 30 minučių atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite želatiną. Supilkite tirpią želatiną į nedidelį puodą ar keptuvę, įpilkite vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami želatiną visiškai ištirpinkite, bet neužvirinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę. Šiek tiek atvėsusią uogienę vėl pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite, pavirkite 10 minučių ir vėl palikite 30 minučių atvėsti. Vėl užvirinkite uogienę ant silpnos ugnies. Kai uogienė užvirs, nuolat maišydami plona srovele supilkite želatiną. Dar 5-7 minutes virkite džemą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Pripildykite stiklainius uogiene. Paruoštą braškių uogienę su želatina dar karštą supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite švariais, sausais dangteliais. Karštus stiklainius uždenkite antklode ir palikite atvėsti. Atvėsusius uogienės stiklainius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos