Publikavimo data: 2024-05-12
Braškių ir bananų uogienė
Žingsnis 1
Paruoškite braškes ir bananus. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti 6 valandas, kad braškės prisitrauktų sulčių. Bananus sudėkite į puodą su braškėmis.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Puodą su uogomis pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite, retkarčiais pamaišydami. Virkite 5 minutes, išjunkite ugnį, palikite uogienę visiškai atvėsti 5 valandas. Į uogienę supilkite citrinos sultis ir vėl pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Užvirinkite, pavirkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Supilkite uogienę į stiklainius ir užsukite dangteliais. Pastatykite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite atvėsti. Po to perkelkite uogienę į sandėliuką.
Kategorijos