Publikavimo data: 2024-05-01
Obuolių ir braškių uogienė
Džemas yra desertas, kuris paprastai gaminamas savo rankomis. Kam pirkti uogienę parduotuvėje, jei galite patys pasigaminti nuostabų skanėstą ir būti tikri dėl naudojamų produktų šviežumo. Obuolių ir braškių uogienės gaminimas neužima daug laiko. Receptas gana paprastas, belieka tik prisirinkti braškių, obuolių ir paruošti juos virimui. Rinkitės kietų žalių veislių obuolius.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes virimui. Užberkite braškes cukrumi, išmaišykite ir palikite 10-20 minučių, kol iš jų išsiskirs sultys ir cukrus iš dalies ištirps.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Sudėkite braškes ir obuolius į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Mišinį periodiškai maišykite.
Žingsnis 3
Supilkite obuolių ir braškių uogienę į stiklainius. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaldytuve.
Kategorijos