Publikavimo data: 2024-05-01
Braškių uogienė su mėtomis
Braškių skonio ir aromato mėgėjams tikrai patiks braškių uogienė su mėtomis. Desertas gaunasi nuostabus, neįprastas. Mėtos suteikia ypatingo prieskonio, šiek tiek pakeičia cukraus skonį, padaro jį gaivesnį ir lengvesnį. Braškių uogienę su mėtomis įvertins net išrankiausi gurmanai.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite braškes į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite jas 2-3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Išvirkite braškių uogienę su mėtomis. Ant viryklės uždėkite puodą ir ant silpnos ugnies virkite uogas. Užvirus įpilkite citrinos žievelę ir sultis, išmaišykite ir virkite apie 15 min. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite uogienei šiek tiek atvėsti. Sudėkite mėtas ir vėl statykite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite dar 10 minučių. Išjunkite kaitinimą.
Žingsnis 3
Išsiųskite uogienę į saugyklą. Karštą desertą supilkite į švarius stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti. Laikykite rūsyje arba šaldytuve.
Kategorijos