Braškių uogienė su mėtomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Braškių uogienė su mėtomis

Braškių skonio ir aromato mėgėjams tikrai patiks braškių uogienė su mėtomis. Desertas gaunasi nuostabus, neįprastas. Mėtos suteikia ypatingo prieskonio, šiek tiek pakeičia cukraus skonį, padaro jį gaivesnį ir lengvesnį. Braškių uogienę su mėtomis įvertins net išrankiausi gurmanai.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
145 kcal.
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, braškės
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių uogienė su mėtomis Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite braškes į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite jas 2-3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Žingsnis 2

Braškių uogienė su mėtomis Žingsnis 2
Išvirkite braškių uogienę su mėtomis. Ant viryklės uždėkite puodą ir ant silpnos ugnies virkite uogas. Užvirus įpilkite citrinos žievelę ir sultis, išmaišykite ir virkite apie 15 min. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite uogienei šiek tiek atvėsti. Sudėkite mėtas ir vėl statykite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite dar 10 minučių. Išjunkite kaitinimą.

Žingsnis 3

Braškių uogienė su mėtomis Žingsnis 3
Išsiųskite uogienę į saugyklą. Karštą desertą supilkite į švarius stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti. Laikykite rūsyje arba šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos