Aromatinga naminė duona su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatinga naminė duona su kefyru

Duona, pagaminta su kefyru, būna kvapni, su traškia ruda plutele ir minkštu vidumi. Duona gaminama iš paprastų produktų ir be mielių, todėl yra sveika. Galite imti kvietinius, viso grūdo, ruginius miltus arba maišyti bet kokiomis proporcijomis. Į tešlą taip pat galite įmaišyti sėklų, sėlenų, linų sėmenų, abrikosų, sultenių, o ant viršaus pabarstyti sezamo sėklų, kmynų ar aguonų. Tokia naminė duona bus puikus priedas prie pirmųjų ir antrųjų patiekalų.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinga naminė duona su kefyru Žingsnis 1
Tinkamame inde sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, sodą, druską ir cukrų. Tada įmaišykite kefyrą ir augalinį aliejų. Viską gerai išmaišykite. Aliejumi pateptomis rankomis išminkykite tešlą ir suformuokite kepinį.

Žingsnis 2

Aromatinga naminė duona su kefyru Žingsnis 2
Kepimo skardą patepkite trupučiu aliejaus arba išklokite pergamentiniu popieriumi. Įdėkite kepinį ant skardos. Aštriu peiliu įstrižu kampu padarykite kepinyje kelis įpjovimus, kad tešla geriau iškeptų. Palikite kepinį pailsėti 5-10 minučių. Tada dėkite kepimo skardą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos