Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatinga persikų uogienė su levandomis
Norint pasigaminti persikų uogienės su levandų aromatu, reikės labai nedaug pastangų ir laiko. Džemui geriau naudoti šiek tiek neprinokusius persikus, nes juos daug lengviau paruošti. Kad uogienė būtų šiek tiek rūgštesnė, galite naudoti mažiau cukraus. Tačiau uogienę reikia virti šiek tiek ilgiau.
Žingsnis 1
Persikus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į puodą, pabarstykite cukrumi, įberkite 2 valgomuosius šaukštus džiovintų levandų žiedų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad uogienė pradėtų leisti sultis. Po to virkite ant mažiausios ugnies 20-25 minutes. Visiškai atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite, tada išsukite uogienę į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos