Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingas filo su obuoliais
Graikijos tavernose į meniu visada įtraukiami ploni, erdvūs, nepakartojami pyragaičiai su įvairiais įdarais. Pyragėliai ir pyragai tiesiog tirpsta burnoje. Tokių desertų gaminimo paslaptis - ištempta nerauginta filo tešla. Sluoksnio storis - tik 1 mm. Šis ingredientas ypač populiarus Balkanų šalyse. Mūsų šalyje dabar daugelyje prekybos centrų filo tešla parduodama šaldyta. Pagal šį receptą iš jos galite išsikepti gardų sluoksniuotą obuolių pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą. 5 valgomuosius šaukštus grietinėlės sumaišykite su krakmolu. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Likusią grietinėlę sumaišykite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Užvirinkite. Supilkite grietinėlės ir krakmolo mišinį. Išmaišykite. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą iš fillo tešlos su obuoliais. Į kepimo indą įdėkite fillo tešlos lakštą taip, kad jis peržengtų šonus. Aptepkite sviestu. Uždėkite kitą lakštą. Jį taip pat patepkite sviestu. Aptepkite 1/2 kremo. Ant viršaus išdėliokite obuolius. Tada likusį kremą. Suvyniokite tešlos kraštus link centro. Aptepkite sviestu. Išdėliokite likusius lakštus, kiekvieną patepdami sviestu. Šių lakštų kraštų nebereikia palikti išorėje. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Kategorijos